TinkDifferent

Cosplay and creativity

It’s alive!

Nee het is niet Trumps toupet die alle beledigingen beu is en er vandoor gaat. De tribble leeft!

Ik ben begonnen met de robot zoals ik in mijn vorige tribble update liet zien: Tribble inspiratie

Om te voorkomen dat de stof de mechanica in de weg zou zitten heb ik van aluminium draad een kooi gemaakt. Ik hoop het simpele (goedkope) binnenwerk zo min mogelijk te belasten door de materialen licht te houden. Ik had eerst een grotere kooi, maar dan was de plaatsing van de poten niet lekker meer in verhouding met het beestje.

Vervolgens heb ik eerst van goedkope stof een proef model gemaakt om over de kooi te spannen. Dat patroon heb ik overgenomen op het bont waarbij ik zoveel mogelijk alleen de onderlaag van de stof geknipt heb om alle lange haren intact te houden. Met de kleinere kooi zat de laatste rand van de stof zo dicht bij de pootjes dat een stel rekbare lusjes genoeg waren om de stof aan de pootjes te maken.

Zo zitten de lusjes om de poten heen. Ik moet de rubber dopjes vrij houden anders heeft ie geen grip.

De enige pech is dat de robot voortbeweegt op twee motoren: één voor links en één voor rechts. En een van de twee motoren loopt niet zo lekker waardoor de tribble een afwijking heeft met lopen. Maar aangezien de robot me slechts €10 kost heb ik een nieuwe besteld, reserve onderdelen kunnen geen kwaad.

Volgende stap: Make it Borg infested! Want die antenne kan echt niet 😉

Next Post

© 2024 TinkDifferent

Theme by Anders Norén